Salata de Sfecla Rosie pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata de Sfecla Rosie pentru Iarna

Ingrediente

  • -aproximativ 10 kg sfecla rosie
  • -aproximativ ½ l otet alimentar de 9 grade
  • -3- 4 buc hrean (de grosimea degetului mare), ras sau taiat cubulete
  • -zahar, dupa gust (aprox 300- 350 g)
  • -4- 5 lingurite seminte chimen
  • -aproximativ 2 l apa

Mod de preparare

Alegeti sfecla rosie mica, de culoare rosu- inchis, de preferinta rotunda, care in comparatie cu cea conica (lunguiata) este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor.
Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa.

Sfecla este bine facuta cand dintii unei furculite intra usor. Lasati-o in apa pana a doua zi.
Scurgeti si curatati de coaja. Taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare.
Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen.

Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati dupa gust, zahar si otet. Cantitatile din reteta sunt aproximative. Eu adaug atata zahar si / sau otet incat lichidul sa aiba gustul unei limonade de lamaie, destul de dulce, cat sa-mi faca placere sa o beau.
Lasati la racit.

Turnati peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi legati cu celofan dublu sau capsati.
Dati la camara, dar puteti sa o consumati chiar si imediat.
La fel de bine, puteti pune sfecla spalata la copt in cuptor, intorcand-o pe toate partile pentru a se patrunde bine. Coapta, sfecla rosie este mult mai gustoasa si isi pastreaza mult mai bine sarurile minerale si vitaminele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala