Salata pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aprox 6 borcane de 720 ml
  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ardei gras, diferite culori sau ½ ardei + ½ gogosari (ardei kapia rosii)
  • -5 kg rosii
  • -1 kg ceapa alba
  • -2 linguri sare
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama.

Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ½ ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane.
Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane.

Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop.
Etichetati si dati la camara.

Serviti salata de legume:
-simpla;
-ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva;
-folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor.
Precizare:
Salata se pastreaza foarte bine daca depozitarea se face intr-o camara racoroasa si bine aerisita.
Pentru a evita sa se strice, puneti cate 1 aspirina in fiecare borcan de 720 ml inainte de a capsa. Iarna, cand deschideti borcanul (daca acesta nu a fost cu probleme) gasiti aspirina intreaga; tot ce trebuie sa faceti este sa o indepartati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala