Spalati capsunile cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Curatati-le de codita si cantariti-le.
Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.
Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct.
Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
- Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Un adevarat elixir plin de savoare si de prospetime ce te imbata cu energie si vitamine. Deosebit de parfumat, acest sirop, pe langa faptul ca este foarte-foarte bun are o serie de proprietati curative pe care le inglobeaza, printre care asi aminti de cele diuretice si antioxidante.
Se fac remarcate si alte beneficii miraculoase ale acestei licori: redau sanatatea ochilor, ajuta la buna functionare a creierului, regleaza presiunea arteriala, ajuta in guta si bolile de inima si lista poate continua…
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAndra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoarăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii