Taiati varza marunt sau fideluta, gogosarii curatati, in felii si morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le laolalta. Adaugati circa 2 maini de sare grunjoasa, chimen, dupa gust si framantati bine.
Dati deoparte pentru 1 ora ca sa-si lase zeama. Stoarceti prin presare intre palme, dar nu foarte mult.
Portionati in pungi de naylon pe care le legati bine la gura. Intepati pungile din loc in loc.
Asezati-le indesate bine intr-un borcan mai mare, unele peste altele, astfel incat zeama lasata de varza din pungi sa le acopere complet. Puneti deasupra o greutate sau cateva bete uscate de marar, in cruce. Puneti capacul si dati la camara.
Asezati fiecare borcan intr-un vas, deoarece la inceputul procesului de murare, continutul va fermenta si va curge. Cand se opreste acest fenomen, stergeti borcanele si etichetati.
Dati la camara in loc racoros. Se poate consuma dupa circa 1-2 luni.
Serviti simpla, ca salata- turnati peste varza ulei, adaugati ceapa rosie, taiata fideluta si amestecati.
Scoateti cate o punga si folositi varza ca muratura (este o salata foarte buna si sanatoasa pe timp de iarna) sau puteti sa o gatiti.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii