Visine la Borcan, Conservate Natural

Complexitate
redusa
Visine la Borcan, Conservate Natural

Ingrediente

  • -3 kg visine
  • -3 l apa
  • -6 kg zahar
  • -3/4 lingura salicil sau conservant
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie

Mod de preparare

Spalati foarte bine visinele fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Indepartati samburii si puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.

A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Se pastreaza foarte bine 2- 3 ani.
Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.

In plus, folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop pe care il trageti la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec de Post

Chec de Post

Chec de Post
Sfintisori (mucenici Moldovenesti)

Sfintisori (mucenici Moldovenesti)

Sfintisori (mucenici Moldovenesti)
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
1
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Mucenici de Post
3
Dulciuri

Mucenici de Post

Mucenici de Post
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Salata a la Russe, de post
5
Aperitive

Salata a la Russe, de post

Salata a la Russe, de post
Parteneri
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios