Zarzavaturi Pentru Supe, Ciorbe. . . la Borcan

Complexitate
redusa
Zarzavaturi Pentru Supe, Ciorbe. . . la Borcan

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg radacina telina
  • 2 kg radacina patrunjel
  • 2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar)
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ceapa alba
  • 2 legaturi mari frunze telina
  • 2 legaturi mari frunze patrunjel
  • 220 gr sare grunjoasa / 1 kg

Mod de preparare

Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte. Ceapa, ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri. Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.

Acestea fiind facute, cantarim toate ingredientele impreuna. Pentru fiecare kilogram adaugam 220 g sare (in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta). Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi. In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam. Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane, se preseaza bine ca zeama sa se ridice, se capseaza si se aseaza in camara.

Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf, chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat. Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, . . . si la alte mancaruri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala