Croissante cu unt - fragede si aromate

Invata sa faci croissante cu unt acasa! Descopera o reteta simpla si delicioasa pentru croissante fragede si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustare.

Croissante cu unt - fragede si aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 g unt rece
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou (pentru uns)

Mod de preparare

Dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar. Lasa deoparte pentru 10 minute pana incepe sa se formeze spuma. Intr-un bol mare, combina faina cu sarea si restul de zahar. Adauga amestecul de drojdie si lapte si framanta pana obtii un aluat omogen. Acopera si lasa la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pune untul rece intre doua foi de hartie de copt si intinde-l cu sucitorul intr-un dreptunghi de aproximativ 20x20 cm. Pastreaza-l la frigider pana cand este necesar. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata infainata intr-un dreptunghi de aproximativ 40x20 cm. Asaza untul in mijlocul aluatului, pliaza marginile aluatului peste unt astfel incat sa-l invelesti complet. Intinde aluatul cu unt intr-un dreptunghi de aproximativ 60x20 cm, apoi pliaza-l in trei (ca pe o scrisoare). Infasoara-l in folie alimentara si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l din nou intr-un dreptunghi de 60x20 cm. Pliaca-l din nou in trei si pune-l la frigider pentru inca 30 de minute. Repeta aceasta operatiune de inca doua ori (deci in total vei face de 3 ori plierea si racirea). Dupa ultima racire, intinde aluatul intr-un dreptunghi mare, de aproximativ 0.5 cm grosime. Taie dreptunghiul in triunghiuri cu baza de 8-10 cm. Ruleaza fiecare triunghi de la baza catre varf, formand astfel croissantele. Asaza croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-le si lasa-le la dospit pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Bate oul si unge croissantele dospite cu acesta. Coace-le in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si crocante. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Desert negresa de post cu visine si nuca
Bucataras.RO

Desert negresa de post cu visine si nuca

O prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...

Desert negresa de post cu visine si nuca
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala