Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si satioasa. Descopera pasii simpli pentru obtinerea acestui preparat gustos!
Taie dovleceii pe lungime in jumatati egale. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul dovleceilor, lasand un perete subtire de aproximativ 0,5 cm. Pastreaza miezul pentru umplutura. Presara putina sare pe interiorul jumatatilor de dovlecei si lasa-le deoparte pentru a elimina excesul de apa. Toaca marunt ceapa si calește-o intr-o tigaie cu ulei de masline pana devine translucida. Adauga pieptul de pui taiat cubulete mici si calește-l pana se rumeneste usor. Adauga miezul de dovlecei tocat marunt si rosiile taiate cuburi. Gateste pana cand legumele sunt moi si amestecul este omogen. Condimenteaza cu sare, piper si usturoiul tocat (daca folosesti).
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Aseaza jumatatile de dovlecei intr-o tava de copt. Umple fiecare jumatate de dovlecel cu amestecul de pui si legume. Presara branza rasa deasupra fiecarei jumatati. Coace dovleceii in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand dovleceii sunt fragezi si branza este topita si rumenita. Scoate dovleceii din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin inainte de servire. Decoreaza cu verdeturi proaspete dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, atunci te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor, dovlecei pane - un aperitiv delicios sau tarta cu dovlecei zucchini
Pofta buna!
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii