Blatul: Intr-un blat se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt circa 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se lasa 10 minute pt a lasa sirop apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba impreuna pana incep sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Se amesteca totul bine.
Crema de branza se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se adauga piureul de capsuni treptat si se mixeaza dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.
Se asaza pe un platou blatul. In jurul lui se pune un inel reglabil. Se toarna peste blat crema de branza si se niveleaza. Pt ca aveam cateva cirese, le-am adaugat si pe acestea in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se da la rece pana a doua zi pentru a avea timp suficient sa se intareasca.
Toppingul: Se curata si se spala capsunile, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa. Se da in clocot cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se raceasca putin.
Se da totul prin blender apoi se transfera din nou intr-o craticioara. Se da din nou cateva clocote. Se lasa la racit.
Intre timp se hidrateaza gelatina apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este caldut, nu fierbinte. Se amesteca bine pentru a se dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da din nou la rece pentru cel putin 2 ore pentru a se inchega toppingul.
Cand este gata, se indeparteaza cu grija inelul reglabil, se orneaza ciocolata topita, cu fructe si frunze de menta, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatEste genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!
Prajitura cu prune si aluat fragedCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii