Deliciosul cheesecake cu zmeura este o combinatie perfecta intre branza cremoasa si prospetimea zmeurei.
Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.
Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema si jeleul.
Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se paseaza cu blenderul branza pana iese o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin, ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.
Pentru jeleu spalam zmeura si o punem pe foc impreuna cu zaharul cam 3 minute pana se leaga putin. Apoi il trecem printr-o sita ca sa eliminam sambureii mici.
Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min), apoi il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina.
Asamblare:
Peste stratul de biscuiti punem crema de branza, nivelam, asezam cateva zmeurici intregi si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de zmeura. Se tine la rece cateva ore bune.,
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: New York cheesecake, cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos sau cheesecake cu cafea
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii