Chiftele Dulci cu Pesmet si Ciocolata

Complexitate
redusa
Chiftele Dulci cu Pesmet si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 250 gr pesmet
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • un varf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr bobite/picaturi de ciocolata (eu nu aveam si am pus betisoare decorative de cacao)
  • un plic zahar vanilat sau cateva picaturi aroma vanilie
  • ulei de floarea soarelui sau alt ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la incalzit laptele, un varf de sare, zaharul, untul si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se pune pesmetul si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Imediat se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand deja compozitia de pesmet este putin calduta se adauga un ou intreg si doua galbenusuri, se amesteca bine. Se bat cele doua albusurile spuma bine si se adauga si ele. La sfarsit se pun bobitele de ciocolata.

Cu mainile umede de apa, formati micute chiftelute (perisoare). Se dau bine prin pesmet si se prajesc in ulei la foc potrivit pe ambele parti. Se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de grasime, oricum nu vor absorbi deloc ulei. Se pudreaza cu zahar. Se servesc imediat calde.
Sunt foarte bune calde, dar si reci sunt gustoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
4
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia