Ciocolatina

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat :
  • -6 oua
  • - sare
  • -190 g zahar
  • - 190g faina
  • -2 linguri rase cacao
  • -3 linguri ulei
  • -4 linguri apa rece
  • -1\2 plic praf de copt (1 linguritza)
  • Crema :
  • -4 oua
  • -2 cani (de 250ml) cu zahar
  • -3 linguri pline cu virf cu cacao
  • -350 unt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata
  • -ulei pt diluare

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusul se bate cu sarea bine, apoi cu apa adaugata pe rind si apoi cu zaharul pus treptat. Se bate pina se obtine o bezea tare.

Galbenusurile se freaca bine cu uleiul ca la maioneza (cca. 3 minute). Peste compozitia de albusuri se pune cea de galbenusuri, amestecand cu un tel, cu miscari usoare de jos in sus, pina la incorporare. Se adauga apoi faina si praful de copt, se amesteca f usor, apoi cacaoa procedind la fel.

Aluatul se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit, la inceput la foc mediu spre mare, apoi cind aluatul a inceput sa creasca bine, se intoarce tava in cuptor si focul se regleaza spre mic.

Este gata, cind aluatul se desprinde de pe peretii tavii (sau proba scobitorii). Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema
Ouale intregi se pun intr-un vas, se bat bine cu sare, se adauga zaharul, cacaoa si se bate bine compozitia. Se pune si 100 g. unt rece si se da la fiert la foc mic. Se amesteca in crema din cind in cind. Cind incepe sa se ingroase, amestecati mereu in crema, pina cind acesta curge greu de pe tel. Atunci e gata. Se lasa la rece.

Intre timp alifiati bine cele 250 g unt, apoi adaugati lingura cu lingura crema fiarta.

Montarea prajiturii:
Blatul de cacao, rece, se taie pe orizontal in 2 parti. Din crema se opresc 3-4 linguri, iar cu restul se umple prajitura. Se pune celalalt blat se unge si acesta cu cele 3-4 linguri de crema, spoi se glazureaza cu cioco topita la bain-marie si subtiata cu ulei. Se pune in frigider si se taie a 2-a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala