Coltunasi cu Cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi 1 kg
  • ceapa 2 buc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pesmet
  • ulei
  • 50 ml
  • faina alba 650 1 kg
  • sare
  • zahar 100 de grame
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara
  • miere de albine

Mod de preparare

Trecem la facut un aluat simplu din faina cu apa si un praf de sare, un aluat mai legat si uscat, pe care il lasam sa se odihneasca aproape o ora. Cartofii ii punem la fiert curatati de coaja iar dupa ce au fiert ii scoatem din vas si ii pasam.

Ceapa o curatam si o taiem cum stim mai marunt, o calim cu ulei, asezonam cu sare si piper si punem peste piureul facut, adaugam doua linguri de pesmet si mestecam toata umplutura. Asta va fi umplutura pentru coltunasii pe care ii facem.

Pregatim o oala mare pe jumatate cu apa si o punem pe foc spre a fierbe. In oala aruncam cu masurazaharul, coaja de lamaie, si un praf de scortisoarasi lasam sa dea in clocot. Divizam aluatul in 8 bucati egale le modelam la rotund le asezam in ordine si le mai lasam 15 min la odihna acoperite sa nu prinda crusta.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu melesteul sau cu ciucitorul pana formam o foaie de 0, 5 cm.
o taiem in bucati micisi trecem la umplut coltunasii cu umplutura facuta mai devreme. Pe o jumatate de portie de foaie punem o lingura de umplutura, tragem cealalta jumatate peste umplutura si presam marginile care se suprapun sa nu iasa umplutura afara cand le fierbem.

Intre timp vasul cu apa fierbeasa ca punem cate 6-8 bucati in oala la fiert. Cu siguranta vor imprumuta dulceata de la zahar, si aromele de la lamaie si scortisoara. Dupa ce ies la suprafata inca trei minute si ii scoatem din oala cu o palete, ii asezam pe un platou si ii ungem cu miere de albine.

Repetam operatia pana cand santem gata
Pe acestia ii servim cu miere alaturi de o orsava de zarzare sau de caise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale