Trecem la facut un aluat simplu din faina cu apa si un praf de sare, un aluat mai legat si uscat, pe care il lasam sa se odihneasca aproape o ora. Cartofii ii punem la fiert curatati de coaja iar dupa ce au fiert ii scoatem din vas si ii pasam.
Ceapa o curatam si o taiem cum stim mai marunt, o calim cu ulei, asezonam cu sare si piper si punem peste piureul facut, adaugam doua linguri de pesmet si mestecam toata umplutura. Asta va fi umplutura pentru coltunasii pe care ii facem.
Pregatim o oala mare pe jumatate cu apa si o punem pe foc spre a fierbe. In oala aruncam cu masurazaharul, coaja de lamaie, si un praf de scortisoarasi lasam sa dea in clocot. Divizam aluatul in 8 bucati egale le modelam la rotund le asezam in ordine si le mai lasam 15 min la odihna acoperite sa nu prinda crusta.
Luam o bucata de aluat si o intindem cu melesteul sau cu ciucitorul pana formam o foaie de 0, 5 cm.
o taiem in bucati micisi trecem la umplut coltunasii cu umplutura facuta mai devreme. Pe o jumatate de portie de foaie punem o lingura de umplutura, tragem cealalta jumatate peste umplutura si presam marginile care se suprapun sa nu iasa umplutura afara cand le fierbem.
Intre timp vasul cu apa fierbeasa ca punem cate 6-8 bucati in oala la fiert. Cu siguranta vor imprumuta dulceata de la zahar, si aromele de la lamaie si scortisoara. Dupa ce ies la suprafata inca trei minute si ii scoatem din oala cu o palete, ii asezam pe un platou si ii ungem cu miere de albine.
Repetam operatia pana cand santem gata
Pe acestia ii servim cu miere alaturi de o orsava de zarzare sau de caise.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii