Topiti untul la bain-marie (obligatoriu!), apoi lasati sa se raceasca.
* Daca topiti untul direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta.
Amestecati-l cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, iaurtul si sarea. Daca aluatul obtinut este mai moale, adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Folositi imediat aluatul!
* Coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.
Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0, 5 cm grosime, pe planul de lucru usor infainat. Taiati cercul cu o rotita sau cutit ascutit in 4 parti egale, obtinand astfel 8 triunghiuri.
Puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecaruia si rulati aluatul dinspre partea mai lata spre varf.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cornuletele sunt coapte si se rumenesc discret.
Tavaliti-le imediat, cat sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat.
Serviti-le calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pregatite in timp record, aceste cornulete delicioase si super fragede, satisfac urgent pofta si pretentiile oricarui gurmand de ceva dulce…In plus, te scot oricand din impas, cand problema principala este lipsa de timp…
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciuPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor
Comentarii