Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule.
Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.
Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.
Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.
Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.
Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).
Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.
Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade C, pentru 30 de minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.
Poftă bună!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii