Cremsnit Rapid cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Cremsnit Rapid cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foitaj (800- 1000 g)
  • -unt
  • Crema de vanilie:
  • -3 cutii smantana pentru frisca, cu min 30% grasime, de 250 ml fiecare
  • -2 pachete praf de budinca de vanilie, instant (Olé, dr Oetker)
  • -zahar pudra, dupa gust, optional si/sau daca este cazul, functie de smantana pentru frisca pe care o aveti
  • Pentru ornat:
  • -zahar praf (vanilat), dupa dorinta

Mod de preparare

Decongelati aluatul.
Asezati o foaie de aluat in tava unsa cu unt, apoi ungeti si foaia cu unt topit si racit. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si frumos rumenita.
Procedati la fel cu a doua foaie.

Crema de vanilie:
Mixati la viteza mare, aproximativ 3 min, smantana pentru frisca rece impreuna cu praful de budinca si zaharul pudra, dupa gust (optional si / sau daca este cazul) sau pana ce devine o crema tare, teapana.
Turnati crema peste prima foaie racita, nivelati si asezati deasupra foaia a doua.
Pudrati cu zahar praf (vanilat), dupa dorinta.

Cremsnit-ul poate fi consumat imediat, portionat, sau se poate lasa peste noapte in frigider ori in loc racoros (foile se vor inmuia putin- sunt chiar mai bune).
Precizari:

1. Pentru ca foaia de aluat sa nu creasca prea mult in inaltime la copt, intepati aluatul cu dintii unei furculite, inainte de a-l da la cuptor. Daca nu ati facut acest lucru, puteti acoperi imediat aluatul copt, atunci scos din cuptor, cu un prosop ud si stors bine.

2. Pentru a putea taia prajitura frumos, fara sa se sfarme blatul de deasupra, portionati prin taiare in patrate foaia a doua, inainte de a fi asezata in tava pentru copt. Patratelele coapte si racite asezati-le peste crema, in aceeasi ordine in care au stat in foaie, inainte de taiere.

3. Crema este delicioasa, nu curge cand este consumata prajitura si ramane ferma mai multe zile (in comparatie cu cea pregatita pe foc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala