Reteta o am de la mama t-ului! o fac mereu si-mi iese perfect, fiind preferata lui t: wink:
Eu pregatesc mereu acest aluat la robotul de bucatarie. Se pune faina si untul taiat bucatele si f. rece in vasul robotului si se pulseaza de 8-10 ori.
Se adauga zaharul, praful de sare, galbenusurile si se mai pulseaza de 3-4 ori. Se adauga pe rind cite 1 lingura de lapte si se pulseaza pina cind coca nu se mai lipeste de peretii vasului si s-a strins toata intr-o minge.
Se scoate coca pe o foaie alimentara (transparenta), se impacheteaza si se lasa la frigider pentru 1/2 ora, sau 1 ora. Se tapeteaza forma unei tarte cu hirtie de copt. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc.
Se incinge cuptorul la 350F (180C). Se baga crostata la cuptor, primele 15 minute fara dulceata! Dupa cele 15 minute, se scoate din cuptor si se adauga si dulceata si se mai lasa exact 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un platou pentru tarte/crostate.
Forma mea de tarta are diametrul de 30 cm.
Pofta Buna!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii