Puneti apa la fiert si turnati migdalele in coaja cand apa clocoteste.
Lasati pe foc mic 1- 2 min, scurgeti imediat printr-o strecuratoare si apoi treceti migdalele prin jet de apa rece.
Scurgeti din nou si curatati de pielita cat mai sunt caldute.
Luati si strangeti fiecare migdala intre degetul mare si aratator, in partea mai ascutita a acesteia. Migdala se va elibera foarte usor din coaja largita. Procedati identic pana curatati toate migdalele. Obtineti astfel migdalele decojite, dar care sunt inca umede.
Pentru a le intrebuinta sau pastra:
-fie le rasfirati pe un prosop de hartie si le lasati 1- 2 zile sa se usuce, intorcandu-le din cand in cand;
-fie le puneti intr-o tava; incingeti bine cuptorul, stingeti focul si introduceti tava in cuptorul stins, intorcand mereu migdalele in tava si avand grija sa nu se prajeasca (daca este prea mare caldura, lasati tava inauntru, iar usa cuptorului lasati-o intredeschisa).
Lasati sa se racesca complet pentru a deveni crocante si casante, apoi puteti marunti / macina prin robot.
Migdalele crude, curatate de coaja si uscate pot fi pastrate pana la intrebuintare in cutii bine inchise.
Tineti cont de faptul ca migdalele cu cat stau mai putin in apa, cu atat sunt mai crocante.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAstazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii