Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele.
Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si "finete" am adugat si cateva cuburi de unt.
Am lasat 10-15 minute la racit, dupa care pe fundul cupelor in care avea sa fie servit desertul nostru am turnat putin lichior de ciocolata – va sugerez sa folositi ceva de buna calitate, un lichior gros. Am miscat putin de cupa pentru ca lichiorul sa se intinda si pe peretii cupei.
Urmatorul pas a fost sa umplu cupa pana la jumatate cu budinca de casa. Apoi am asezat un strat de zmeura, dupa care a urmat inca un strat de budinca pana s-a umplut cupa. Deasupra am ornat cu zmeura si cu lichior de ciocolata. Se mai poate adauga siropul pe care si l-a lasat zmeura.
Se da la frigider pentru cel putin o ora si se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator.
In mod deosebit mi-a placut cum se imbina gustul intens al lichiorului de ciocolata cu vanilia din budinca si aroma zmeurei. De asemenea mi s-a parut foarte de efect modul acesta de prezentare pe "straturi" - lichiorul de ciocolata la fund, apoi budinca, zmeura, iar budinca si zmeura in varf.
Rece!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii