Desert Rece cu Zmeura si Lichior de Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert Rece cu Zmeura si Lichior de Ciocolata

Ingrediente

  • -3 oua
  • -5 linguri de zahar brut
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura de faina
  • -unt
  • -zmeura
  • -lichior de ciocolata
  • -esenta de vanilie

Mod de preparare

Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele.

Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si "finete" am adugat si cateva cuburi de unt.

Am lasat 10-15 minute la racit, dupa care pe fundul cupelor in care avea sa fie servit desertul nostru am turnat putin lichior de ciocolata – va sugerez sa folositi ceva de buna calitate, un lichior gros. Am miscat putin de cupa pentru ca lichiorul sa se intinda si pe peretii cupei.

Urmatorul pas a fost sa umplu cupa pana la jumatate cu budinca de casa. Apoi am asezat un strat de zmeura, dupa care a urmat inca un strat de budinca pana s-a umplut cupa. Deasupra am ornat cu zmeura si cu lichior de ciocolata. Se mai poate adauga siropul pe care si l-a lasat zmeura.

Se da la frigider pentru cel putin o ora si se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator.

In mod deosebit mi-a placut cum se imbina gustul intens al lichiorului de ciocolata cu vanilia din budinca si aroma zmeurei. De asemenea mi s-a parut foarte de efect modul acesta de prezentare pe "straturi" - lichiorul de ciocolata la fund, apoi budinca, zmeura, iar budinca si zmeura in varf.
Rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale