Eclere cu crema de vanilie

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru coji:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr faina de grau
  • 100 gr unt cu grad ridicat de grasimi -82%
  • 125 ml lapte fiert si racit
  • 125 ml apa minerala
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml lapte fiert si racit
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie (am folosit zahar vanilat marca Profi)
  • 2 pliculete de zahar vanilat Bourbon
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru ornat:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 25 gr unt cu grad ridicat de grasimi
  • ornamente de zahar

Mod de preparare

Mod de preparare pentru coji:
Se pune intr-o craticioara, apa, laptele si untul, pe foc mic si se omogenizeaza, amestecand usor cu o lingura. Cand s-a topit untul, se adauga faina de grau, putin cate putin, si se amesteca mereu, pana se obtine un aluat omogen ce se desprinde usor de pe fundul cratitei, apoi se opreste focul si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca aluatul.

Dupa ce se racoreste, se pune la mixat in bolul de la robot. In timpul mixarii, se adauga cate un ou si se continua mixarea pana ce aluatul capata o consistenta placuta. Se pune intr-un posh si se asaza sub forma de bastonase, intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc iute circa 10 minute si apoi se mai reduce din temperatura cuptorului si se mai lasa pana la 35 minute, apoi se opreste focul si se scoate tava din cuptor. Se lasa sa se racoresca si abia apoi se taie pe verticala, doar pe o parte, pe unde va fi introdusa crema. Se pot lasa si netaiate si se poate introduce crema cu un posh cu varful de inox.

Mod de preparare pentru crema:
Se pune intr-un castron, de preferat de plastic, ouale, zaharul, faina si se omogenizeaza cu un tel.
Intr-o craticioara, se pune laptele care a fost deja fiert si racit, pe foc mic, zaharul vanilat si se adauga amestecul de oua, zahar si faina. Se amesteca foarte bine si, cand crema este suficient de groasa, se opreste focul si se da la rece, punand peste cratita un celofan sa nu capete crema coaja.
Se pune in bolul de la robot, smantana si lingura de zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca. Peste frisca, se adauga crema de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute.
Se pune crema obtinuta intr-un posh si se introduce in cojile pentru eclere.

Ornare:
Se rup patratele de ciocolata si se pun la topit pe bain marie, se adauga si unt si se amesteca foarte bine.
Cu ciocolata topita, se orneaza eclerele. Se stropesc apoi cu ornamente de zahar. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Pizza picanta
Bucataras.RO

Pizza picanta

Pizza picanta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala