Espresso Panna Cotta

Complexitate
redusa
Espresso Panna Cotta

Ingrediente

  • 500 ml lapte de frisca (eu am pus 250 ml)
  • 150 ml cafea espresso (am pus 75 ml de ness preparat)
  • 100 gr zahar (am pus 50 gr)
  • 8 gr gelatina (am pus 4 gr)
  • 1/2 baton vanilie (am pus o lingurita esenta de vanilie)
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciocolata
  • 80 gr cafea espresso

Mod de preparare

Gelatina se pune in apa rece si se lasa cateva minute (se poate pune direct in cafea sau se foloseste circa 4 linguri de apa). Daca se foloseste baton de vanilie, se despica pe jumatate se scot semintele si se pun in laptele de frisca.

Se combina apoi cu zaharul, cu cafeaua si cu gelatina, pe foc, pana se infierbanta si incepe sa fca bule pe margine dar nu da in clocot. Se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie, in cazul in care se foloseste aceasta in locul batonului de vanilie.

Se iau 6 cupe (sau 8 depinde de marimea lor) se ung putin de tot cu ulei si lichidul se strecoara prin sita, in fiecare. Se acopera cu film alimentar si se da la frigider peste noapte.

Pentru sosul de ciocolata, se pun bucatile rupte in vas deasupra baii de abur, se amesteca pana se topeste toata ciocolata, dupa care se ia de pe foc si se adauga cafeaua preparata. Se omogenizeaza bine si se serveste cu panna cotta.

Se decoreaza cu bucatele de ciocolata si boabe de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
3
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale