Intr-un bol punem ouale cu zaharul si le mixam bine pana se spumeaza albusul. Dupa aceea adaugam laptele condensat si laptele mixam, apoi punem philadelphia si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem cateva linguri de zahar pana acoperim fundul tavii in care vom coace flanul si o dam la cuptor pana se caramelizeaza. Cand este caramelizat, vom scoate tava si vom unge bine peretii cu caramel.
Daca folosim caramelul lichid ungem peretii tavii si dupa aceea punem compozitia si dam la cuptor fara a deschide usa cuptorului tip bain marie timp de 40 de min 160 grade
Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem tava, lasam sa se raceasca si dupa aceea vom rasturna flanul pe un platou.
Dam la frigider timp de cateva ore si il putem servi asa sau il decoram cu putina dulceata de capsuni sau zmeura.
Pofta Buna!
Pentru a avea succes cu aceasta reteta este foarte important sa lasam flanul sa se raceasca complet in tava si dupa aceea il vom rasturna.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn tort foarte bun, pe care l-am gandit pentru ziua de nastere a fetitei mele.
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii