Cerneti intr-un bol faina impreuna cu praful de copt, cacao, amidon si sare.
Amestecati-le cu untul moale taiat bucatele, galbenusurile, zaharul pudra si framantati bine pana se obtine un aluat omogen.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Impartiti aluatul in bucatele mici de circa 14-15 g fiecare si dati-le forma rotunda.
Tavaliti fiecare biluta, pe jumatate, prin zahar tos si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea trecuta prin zahar in sus.
Faceti cate o gropita in mijloc cu ajutorul unui degetar.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte.
Lasati-le in tava 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp, topiti pe bain-marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca sau laptele.
Umpleti fiecare gropita cu ciocolata calduta si lasati apoi pana se intareste.
Serviti-le pe un platou, eventual alaturi de alte tipuri de fursecuri.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii