Omogenizati bine ingredientele de la aluat, adaugand tot cate putina faina, astfel incat sa obtineti o coca ce se poate intinde cu sucitorul in foaie subtire de 1 cm. Taiati cu un pahar rotunduri si asezati-le pe fundul unei tavi. Aluatul ramas se intinde din nou in foaie si se decupeaza cu paharul.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, doar pana incep sa se aureasca foarte usor pe margini.
Lasati tava scoasa din cuptor sa se racoreasca cateva minute, apoi rasturnati fursecurile intr-un bol mare. Pe masura ce se racesc ele devin crocante.
Procedati identic pana coaceti toate fursecurile.
# Se pot servi simple sau presarate cu un amestec de zahar pudra si scortisoara, cat sunt fierbinti, imediat ce au fost scoase din cuptor, langa o ceasca de ceai sau cafea fierbinte
## Sau lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa le depozitati intr-o cutie de carton cu capac, chiar si 2- 3 luni si sa le umpleti cu crema cand aveti nevoie.
Lipiti cu crema cate doua fursecuri; puneti crema inclusiv deasupra si pe margini, apoi rostogoliti prin nuca prajita si macinata, astfel incat crema sa fie acoperita cu nuca.
Lasati pana a doua zi sa se inmoaie fursecurile.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteO prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...
Desert negresa de post cu visine si nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii