Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata

Complexitate
redusa
Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • esenta vanilie
  • Glazura:
  • 210gr ciocolata amaruie
  • 165 ml frisca lichida
  • 25 gr miere
  • 42 gr unt moale
  • Ganache:
  • 300gr ciocolata amaruie
  • 300ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.

Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.

Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.

Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.

Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter
Bucataras.RO

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Un dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala