Este un dulce napoletan se gaseste in toate cofetariile din Napoli tot timpul anului, dar este un dulce tipic de carnevale (carnaval).
Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata in apa cu zaharul putin caldut, ouale batute un pic, esenta, scortisoara, sarea, coaja de lamaie. Se amesteca bine si se adauga untul moale.
Se framanta bine si se intinde o foaie care se taie cu un pahar mai mare gogosile, iar in mijloc cu un paharel mai mic. Daca se fac asa, ies mari cum ar trebui sa fie. Eu am taiat aluatull cu un pahar de apa normal si in mijloc cu un dui ca nu aveam altceva asa mic.
Se pun pe masa infainata bine si se lasa la crescut 2 ore acoperite cu un prosop de bucatarie.
Cand au crescut se prajesc in ulei la foc mic. Se scot pe hartie si se dau prin zahar tos. Sunt delicioase si nu absorb ulei deloc.
Sunt super inauntru, fara pic de grasime.
Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii...
Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii