Inghetata Mars cu Sos de Ciocolata Snickers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars (150g)
  • 1 cana de lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar
  • 4 galbenusuri Pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj
  • 2 batoane mici Snickers
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa/frisca lichida Pentru bolul de portocala:
  • 2 portocale
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml suc de portocala
  • 3 lingurite zahar

Mod de preparare

Inghetata:
Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele. Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon.

Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Bateti amestecul de lapte cald - al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig - putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator. Tot intr-o cutie de inghetata am pus. Dupa o ora scoateti si mixati. Dati din nou la congelator.

Sosul:
Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte. . . deci vreo 100g, plus cele doua batoane mici de Snickers. Am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele. Am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa. Si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta.

Am fiert la foc iute cca 20 de min.

Prepararea bolului de portocala:
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi, hi, hi! ! !

Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Haiose

Haiose

Haiose
Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata
Cele mai apreciate rețete
Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
1
Carte de bucate

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Pandispan pufos
4
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Tort cu clementine si migdale
Culinar.RO

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata