Kugel cu Taitei si Scortisoara

Complexitate
redusa
Kugel cu Taitei si Scortisoara

Ingrediente

  • -5 cani taitei cu ou
  • nefierti (450- 500 g)
  • -2 linguri unt topit
  • -4 oua
  • -2 cani smantana (420 g)
  • -2 cani branza de vaci min 4 % grasime (420 g)
  • -1 cana lapte (250 ml)
  • -3/4 cani zahar (cana de 250 ml)
  • -1 ½ lingurita esenta de lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 cana nuca prajita, macinata
  • -stafide, la apreciere, inmuiate in rom si scurse
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -3-4 lingurite zahar brun
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti, puneti imediat inapoi in vas, stropiti cu untul topit, omogenizati prin scuturare si lasati la racit.

Separat, bateti spuma ouale cu zaharul pana ce zaharul se topeste si volumul se dubleaza.
In alt vas omogenizati branza de vaci, smantana, esentele si laptele. Inglobati stafidele scurse si nuca macinata.

Amestecati compozitia de branza cu spuma de oua.
Turnati peste pastele racite si omogenizati bine, avand grija sa nu sfaramati pastele.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dati la cuptorul incins pentru 55- 60 min, la 175 grade sau pana ce deasupra se formeaza o crusta usor intarita si aurie.

Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati deasupra, uniform, amestecul de zahar brun si scortisoara.

Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 min in vas.

Serviti portionat, cat este cald. Ce ramane, pastrati la frigider.
Kugel este denumirea unui fel de mancare; el poate fi desert, dar si o garnitura, functie de ingredientele folosite.
“ Kugel cu taitei si scortisoara“ este un desert minunat, traditional, facut in general pentru sarbatorile evreiesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de pipote si inimi
2
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Biscuiti prajiti-Banane prajite
4
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata