Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete.
Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine.
Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta.
La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie.
Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.
Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava.
Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit.
Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos.
Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze.
Sa aveti pofta!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii