Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • coaja de la 1 porocală
  • 45 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 13 g griş
  • 25 g făină
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • un praf de şofran
  • Sirop:
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 150 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.

Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.

Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.

Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.

Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter
Bucataras.RO

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Un dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala