Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele: untul, laptele, cacaoa, zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul. Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia (rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra. Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.
Pregatirea glazurei:
Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc. (aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)
Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.
Lasam sa se raceasca (pentru insiropare) - (optional)
Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.
Pofta buna!
Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....
Fasole fideluta cu piept de porc afumatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii