Negresa Pufoasa cu Glazura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa Pufoasa cu Glazura

Ingrediente

  • Zahar 250 g
  • Faina de grau 300 g
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 lg cacao
  • 30 gr unt
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 lg nuca de cocos
  • 5 lg de nuca macinata
  • 1/2 pahar cu dulceata de visine

Mod de preparare

Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele: untul, laptele, cacaoa, zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul. Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia (rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra. Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.

Pregatirea glazurei:

Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc. (aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)

Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.

Lasam sa se raceasca (pentru insiropare) - (optional)

Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!
Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala