Nuci umplute cu nutella

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute cu nutella

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 600 g faina
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 200 g biscuiti populari
  • 200 g nuca macinata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 linguri pline de nutella
  • esenta de rom
  • 20 g cacao

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala.

La final, framantam aluatul pe masa infainata, pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Formam bilute pe care le vom coace in forma unsa cu ulei si incalzita bine cca 2-3 min, pana ce se rumenesc.

Se repeta, pana ce se coc toate cojile de nuca.

Cojile racite se curata cu ajutorul unui cutit de jur imprejur, pe margini.

Crema

Intr-un bol, adaugam biscuitit si resturile de la coji macinate, cacao, zaharul si amestecam, adaugam nutella, esenta si laptele caldut si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Umplem nucile cu crema si lipim cate 2, daca dorim, le putem trece prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala