Am luat de la frigider laptele de cocos, l-am pus intr-o cratita si l-am asezat pe aragaz la foc moderat. Crema de cocos, adunata la suprafata laptelui in timpul cat a stat la frigider, se dizolva din nou la caldura si se amesteca cu laptele.
Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat orezul, in ploaie, si am lasat la foc mic, sa fiarba incetisor. Din cand mai ma uitam la el sa nu scada prea mult laptele. Am mai adaugat apa, circa un paharel, in timpul fierberii. Cand orezul era pe trei sferturi fiert am adaugat nuca de cocos, ramasa de la prepararea laptelui si zaharul, care se pune dupa gust si am mai fiert inca 5 minute. Am inchis aragazul si am lasat orezul in pace sa stea linistit si sa absoarba, in voie, restul de lichid.
In timpul asta am decongelat (la microunde) zmeura, am pus deoparte cam un sfert din cantitate si restul am pus intr-o sita, am strecurat si am pasat ca sa scot pulpa si sa pot sa separ de seminte. In lichidul (destul de gros) obtinut, am pus amidonul alimentar si cele 3 linguri de zahar si am mai subtiat cu putina apa, am pus la foc, cateva minute, pana s-a ingrosat putin sosul. Am luat de pe foc, am adaugat zmeura pusa deoparte si am amestecat.
Acuma cine doreste poate sa adauge 2-3 linguri de sampanie sau de coniac. In cazul asta se pune mai mult amidon.
Intre timp orezul s-a racorit, am luat cupe de silicon si l-am aranjat frumos in ele. Am lasat la racit, apoi le-am scos din forma le-am pus pe platou, am stropit din belsug cu sosul de zmeura si gata. Un desert dulce acrisor si de post.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii