Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți
  • 250 gr branza de vaci (eu am pus mai mult)
  • 1 ou mare sau 2 mici (eu am pus trei)
  • 2-3 linguri de gris (eu am pus pesmet - am pus dupa ochi)
  • sare dupa gust
  • 1 - 2 linguri de faina (eu am pus mai mult tot dupa ochi)
  • pesmet pentru tavalit galustele in el si ulei (daca doriti, eu nu am pus)

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți

Se freaca intr-un castron branza cu ouale, grisul (pesmetul) sarea. Se amesteca bine ca sa se obtina o compozitie destul de tare (nu foarte tare dar mai mult tare decat moale) Acuma daca este cazul se mai poate adauga faina (asta in cazul in care branza eset mai cu zer)

Eu am folosit branza facuta de mine acasa si am scurs-o bine de tot, a fost seaca bine. Se ia cu lingura din aluat se fac cu mana muiata in faina, galuste mici rotunde, se turtesc putin si cu degetul se face o mica adancitura in ele.

In timpul asta pe aragaza aveti o oala cu apa cu sare care fierbe iar in tigaie (fara ulei) se prajeste pesmetul aveti grija sa nu se arda, trebuie amestecat mereu in el) Deci dupa ce au fost facute galustele, se pun in apa acre fierbe si sa da focul la o temperatura mai mica (daca papanasii fierb la foc mare, in clocot, se terciuesc)

Papanasii se ridica singuri la suprafata apei, atunci se tin inca aprox 10 minute la foc mic, se scot, se scurg si se tavalesc prin pasmet. Se pun pe un platou sau intr-o farfurie adanca si s acopera.

Se servesc calzi cu smantana, deasupra, sau doar cu sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala