Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare; spre final, adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura.
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine, sa nu ramana cocoloase, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si, din bucatele mici de aluat, facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide. Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta...
Prajitura cu cocos si crema de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii