Pregatim blatul. Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina, adaugam oul, untul, esenta si cacao.
Intr-un castronel, punem drojdia, zaharul si un strop de sare, le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul, turnand cate un pic din lapte, trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale, eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.
Pregatim compozitia. Intr-un vas, punem branza de vaci, adaugam peste ea smantana, ouale, zaharul, grisul, coaja de portocale rasa prin razatoarea mica, esenta, sare, stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.
Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde, prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie, am presarat putina faina de grau, apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie, asezam si cea de-a doua foaie. Peste foaie, presaram ciocolata de menaj rasa prin razatoarea mica si dam tava la cuptor, pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja. Cand este gata, scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem. Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteDe ceva timp visez la un desert delicios cu fistic. Tocmai ce am cumparat niste capsuni dulci si aromate, asa ca am zis ca...
Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii