Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina /unt;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g margarina/unt;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
  • Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar(verde/rosu/galben);
  • zahar tos;

Mod de preparare

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.

Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci.

In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile,peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra,cacao,esenta de rom si ciocolata topita.

Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!).

Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua.

Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos.

Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Haiose

Haiose

Haiose
Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata
Cele mai apreciate rețete
Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
1
Carte de bucate

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Pandispan pufos
4
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Tort cu clementine si migdale
Culinar.RO

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata