Piersici umplute cu crema

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Piersici umplute cu crema

Ingrediente

  • Coji
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g gem de visine (sau oricare altul)
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.

Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.

Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.

Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.

Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.

Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.

Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.

Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.

Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.

Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.

Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.

Dam la rece peste noapte inainte de servire.

Eu am dublat ingredientele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
New York Cheesecake
1
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce