Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)

Ingrediente

  • 1 kg dovleac ras (eu l-am avut congelat)
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 75 g margarina
  • 150 g smantana
  • faina cat cuprinde
  • zahar dupa gust pt dovleac
  • ulei (putin pentru calit dovleacul)
  • 2 linguri gris daca este nevoie (grisul se pune numai daca dovleacul este mai zemos, pentru a absorbi sucul)
  • o esenta de rom
  • zahar vanilat
  • miere dupa gust (se unge suprafata placintei)

Mod de preparare

Se pune oul, margarina, untul, smantana si faina cat cuprinde, astfel se face un aluat care se framanta putin si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp punem uleiul, dovleacul si zaharul intr-un vas pe foc si lasam pana ce zeama incepe sa scada. Spre sfarsit adaugam peste dovleac esenta de rom si zaharul vanilat (compozitia trebuie lasata la racit).

Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in doua, din fiecare bucata intindem o foaie. Dupa ce am uns tava cu unt punem prima foaie peste care grisul si dovleacul. Cea de a doua foaie se pune peste dovleac si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit. Cand o scoatem de la cuptor se unge cu miere si se lasa la racit.

Se serveste rece. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala