Placinta Frageda cu Dovleac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Placinta Frageda cu Dovleac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de cot
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • dovleac (1, 700 kg)
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura ... te lingi pe degete si mai iei o bucata:)

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate
Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transferam intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale