Placinta melc cu branza de vaci

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta melc cu branza de vaci

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 65 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa zahar
  • 700 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un varf cutit sare
  • Pentru umplutura
  • 700 g branza de vaci
  • 3 linguri rase cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus), in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei, noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa) se amesteca rand pe rand cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Cand programul de framantare ia sfarsit, scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr-un vas.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut, la cald, pentru circa 40 min. (pana cand acesta isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa de lucru infainata, il intindem cu sucitorul, apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati, cat de cat egale.

Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat in parte, sub forma rotunda.

Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.

Impartim (ochiometric) umplutura in 7 parti.
Rulam fiecare foaie de aluat in parte .
Fiecarui rulou ii dam forma de melc.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava (unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central).

Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou.

Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 min.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si...pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala