ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai rustica, foarte placuta).
Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.
Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!
Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatO placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)
Placinta cu dovleacCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii