Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 200g zahar (sau mai mult, daca va place mai dulce)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 250g iaurt cu gust de caise
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 350g cirese
  • 5 caise

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Este o prajitura usor acrisoara, pufoasa cu gust intens de fructe si care nu te mai poti opri din mancat! :D Este exact pe placul nostru!
1.Se poate opta pentru orice fructe care va plac!
2.Iaurtul poate sa fie si simplu, sau orice aroma de fructe va plac!
3.Zaharul este dupa gust, daca va place mai dulce puteti pune in plus inca 50g!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
1
Carte de bucate

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata

Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii...

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke
2
Mancaruri cu carne

Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Parteneri
Aperitiv bulete de cartofi
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cartofi

Aperitiv bulete de cartofi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce