Prajitura cu Blat de Bezea

Complexitate
redusa
Prajitura cu Blat de Bezea

Ingrediente

  • Foi:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -200 g zahar
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -200 g nuca macinata
  • -50 g nuca prajita, tocata grosier
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -300 g zahar
  • -300 g unt, moale
  • -2 linguri cacao, cernuta
  • -1 lingura ness
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate (optional)

Mod de preparare

Foi:
Bateti spuma tare albusurile impreuna cu un praf de sare pana obtineti creste moi.

Adaugati zaharul in mai multe transe si bateti in continuare de fiecare data pana ce zaharul este complet dizolvat si pana obtineti o bezea lucioasa si care formeaza creste tari.

La sfarsit, inglobati cacao cernuta, nuca macinata si cea tocata grosier, amestecand usor cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus, in asa fel incat bezeaua sa nu "cada".

Impartiti cantitatea in 3 parti egale si coaceti pe rand 3 foi:
- intindeti fiecare parte pe hartia de copt ce tapeteaza dosul tavii (28x20 cm);
- dati la cuptorul preancalzit pentru cca 20 min, la 150 grade sau pana ce foaia de bezea este coapta, are suprafata bine uscata si incepe sa se rumeneasca usor de jur imprejur.

Scoateti tava din cuptor, rasturnati foaia de bezea si indepartati imediat hartia de copt (daca foile sunt uscate bine, hartia de copt se scoate cu multa usurinta).

Lasati-le la racit, fara sa le suprapuneti.

Crema:
Puneti la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul, untul, cacao cernuta, ness-ul, esenta de vanilie si fierbeti pana se ingroasa, amestecand continuu.

Dati deoparte si lasati crema sa se racoreasca putin.

Impartiti in 3 parti egale si cat este calduta, ungeti cu crema fiecare foaie de bezea. Suprapuneti foile cu crema intre ele.

Lasati prajitura in asteptare pana a doua zi, in loc racoros.
* Pana a doua zi, stratul superior de crema se va zvanta si va forma pe suprafata prajiturii o glazura lucioasa.

Optional, puteti orna prajitura cu nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate, presarata peste ultimul strat de crema, cat timp aceasta este umeda (cand o montati).

Taiati in bucatele mici si serviti doar a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci
Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti

Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura cu Mere fara Blat
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Prajitura cu caise
3
Dulciuri

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
Prajitura Delicioasa cu Nes si Nuca
5
Dulciuri

Prajitura Delicioasa cu Nes si Nuca

Prajitura Delicioasa cu Nes si Nuca
Parteneri
Muschi de vita marinat la gratar
Bucataras.RO

Muschi de vita marinat la gratar

Vara este vreme de gratareala. Te saturi de mici si porc si dai si pe vita . Eu m-am inspirat de aici :...

Muschi de vita marinat la gratar
Prajitura cu visine
Culinar.RO

Prajitura cu visine

Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.

Prajitura cu visine
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia