Prajitura cu Blat de Bezea

Complexitate
redusa
Prajitura cu Blat de Bezea

Ingrediente

  • Foi:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -200 g zahar
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -200 g nuca macinata
  • -50 g nuca prajita, tocata grosier
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -300 g zahar
  • -300 g unt, moale
  • -2 linguri cacao, cernuta
  • -1 lingura ness
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate (optional)

Mod de preparare

Foi:
Bateti spuma tare albusurile impreuna cu un praf de sare pana obtineti creste moi.

Adaugati zaharul in mai multe transe si bateti in continuare de fiecare data pana ce zaharul este complet dizolvat si pana obtineti o bezea lucioasa si care formeaza creste tari.

La sfarsit, inglobati cacao cernuta, nuca macinata si cea tocata grosier, amestecand usor cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus, in asa fel incat bezeaua sa nu "cada".

Impartiti cantitatea in 3 parti egale si coaceti pe rand 3 foi:
- intindeti fiecare parte pe hartia de copt ce tapeteaza dosul tavii (28x20 cm);
- dati la cuptorul preancalzit pentru cca 20 min, la 150 grade sau pana ce foaia de bezea este coapta, are suprafata bine uscata si incepe sa se rumeneasca usor de jur imprejur.

Scoateti tava din cuptor, rasturnati foaia de bezea si indepartati imediat hartia de copt (daca foile sunt uscate bine, hartia de copt se scoate cu multa usurinta).

Lasati-le la racit, fara sa le suprapuneti.

Crema:
Puneti la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul, untul, cacao cernuta, ness-ul, esenta de vanilie si fierbeti pana se ingroasa, amestecand continuu.

Dati deoparte si lasati crema sa se racoreasca putin.

Impartiti in 3 parti egale si cat este calduta, ungeti cu crema fiecare foaie de bezea. Suprapuneti foile cu crema intre ele.

Lasati prajitura in asteptare pana a doua zi, in loc racoros.
* Pana a doua zi, stratul superior de crema se va zvanta si va forma pe suprafata prajiturii o glazura lucioasa.

Optional, puteti orna prajitura cu nuca, tocata grosier / nuca macinata si / sau nuci caramelizate, presarata peste ultimul strat de crema, cat timp aceasta este umeda (cand o montati).

Taiati in bucatele mici si serviti doar a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec de Post
1
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
3
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cheesecake cu capsuni
5
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Aperitiv drob de pui mozaic
Bucataras.RO

Aperitiv drob de pui mozaic

Acelasi drob traditional, insa in alta prezentare!

Aperitiv drob de pui mozaic
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce