Desfaceti caisele in jumatati, eliminati samburii si lasatile sa se scurga de zeama. Bateti albusirile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati zaharul vanilat, treptat. Adaugati apoi galbenusurile batute putin si faina. Luati un sfert din compozitie si lasati-o deoparte.
Turnati compozitia ramasa intr-o tava (45X25cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. In compozitia pastrata adaugati 2 linguri de mac si amestecati bine. Peste compozitia din tava asezati in siruri caisele, cu partea bombata in sus. Intre sirurile de caise lasati un spatiu de 5-8cm.
In acest spatiu puneti cu o lingura cate putin din compozitia cu mac, in dreptul fiecarei jumatati de caisa. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Cand prajitura s-a rumenit uniform, scoateti-o din cuptor si lasati-o putin la racit, apoi puteti sa o taiati. Pentru un efect decorativ mai mare, liniile de taiere sa fie prin mijlocul caiselor.
Serviti prajitura cu frisca proaspat batuta, presarata cu mac.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii