Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas
Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa, uleiul si zaharul vanilat.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Cerne si adauga faina, apoi amidonul si galbenusurile.
Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare. Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.
rece
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteO prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...
Desert negresa de post cu visine si nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii