Prajitura cu Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao
  • 10 linguri lapte sau apa minerala
  • 200 g unt
  • putina sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

La aceasta prajitura se va incepe prepararea cremei si a blatului din acelasi amestec, la care mai incolo se vor pune ingredientele necesare in functie de compozitie.

Pentru inceput se va amesteca zaharul, zaharul vanilat si laptele, dupa care se vor pune pe foc mic, pana compozitia se va lega. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile (albusurile vor fi separate cate 4). Compozitia astfel obtinuta se va imparti in 3 parti egale, doua pentru blat si alta pentru crema.

In continuare se va lua compozitia pentru crema, se va pune din nou pe foc mic si se va adauga in ea untul, cacaua, zaharul vanilat si esenta de rom. Se va mai lasa pe foc pana ce aceasta se va lega, dupa care se va lasa la racit.

Urmatorul pas va fi facerea blatului. Albusurile (pentru inceput 4) se vor bate spuma cu putina sare si se vor amesteca cu una din cele trei compozitii, amestecand de jos in sus. Se vor adauga 2 linguri de faina amestecate cu o jumatate de plic de praf de copt, dupa care se va da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Va sta la cuptor aproximativ 35 de minute la foc potrivit, dupa care vom repeta acest proces cu cel de al doilea blat.

Crema se va pune peste primul blat, dupa care cel de al doilea blat (dupa ce s-a racit).
Se va decora dupa gustul fiecaruia.
Ideea acestei prajituri este de a fi ca un pandispan cu crema, dar cine doreste o poate si insiropa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci
Bucataras.RO

Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci

Mi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...

Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala