La aceasta prajitura se va incepe prepararea cremei si a blatului din acelasi amestec, la care mai incolo se vor pune ingredientele necesare in functie de compozitie.
Pentru inceput se va amesteca zaharul, zaharul vanilat si laptele, dupa care se vor pune pe foc mic, pana compozitia se va lega. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile (albusurile vor fi separate cate 4). Compozitia astfel obtinuta se va imparti in 3 parti egale, doua pentru blat si alta pentru crema.
In continuare se va lua compozitia pentru crema, se va pune din nou pe foc mic si se va adauga in ea untul, cacaua, zaharul vanilat si esenta de rom. Se va mai lasa pe foc pana ce aceasta se va lega, dupa care se va lasa la racit.
Urmatorul pas va fi facerea blatului. Albusurile (pentru inceput 4) se vor bate spuma cu putina sare si se vor amesteca cu una din cele trei compozitii, amestecand de jos in sus. Se vor adauga 2 linguri de faina amestecate cu o jumatate de plic de praf de copt, dupa care se va da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Va sta la cuptor aproximativ 35 de minute la foc potrivit, dupa care vom repeta acest proces cu cel de al doilea blat.
Crema se va pune peste primul blat, dupa care cel de al doilea blat (dupa ce s-a racit).
Se va decora dupa gustul fiecaruia.
Ideea acestei prajituri este de a fi ca un pandispan cu crema, dar cine doreste o poate si insiropa.
Pofta buna! ! !
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii