Prajitura cu Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • -6 oua
  • -300g zahar
  • -10 linguri de ulei
  • -300ml lapte sau apa minerala (eu folosesc de obicei apa minerala pt ca iese mai pufos)
  • -500g faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -zahar vanilat - 2 plicuri
  • Pe deasupra cca 900g fructe( capsuni sau visine, prune, caise, nectarine-acestea cantarite cu samburi)

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui - in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul. Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua. Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute. Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.
Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. Mie imi place asa, dulce, dar nu lesinat de dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala