Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina, cind s-a topit punem zaharul, smintina si ouale amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul. Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere. Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire, in amestecul de faina cu mac.
Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins. Pina prinde crusta deasupra, pregatim miezul de nuca.
Intr-un ibric punem 100g zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamiie, lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca. Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el. Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt. Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala, curatind-o si taind-o on felii subtiri.
Cind prajitura a prins crusta, o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala, iar in mijloc punem nuca tocata marunt. Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca. Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula, pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciuRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii