Prajitura cu Mere `Marina`

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere `Marina`

Ingrediente

  • Compozitia 1 (solida) :
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Compozitia 2 (lichida) :
  • 2 oua (eu am pus 3)
  • 200 g smantana
  • 125 iaurt simplu
  • 100 g zahar (de trestie spune reteta, al meu nu stiu de ce era)
  • 1 kg mere curatate si feliate
  • 1-2 lingurite scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele din prima compozitie pana se obtine un amestec neomogen. Se pun 3/4 din aceasta compozitie intr-o tava cu fundul detasabil ce a fost unsa in prealabil cu unt si faina (eu am folosit si hartie de copt).

Se pun merele taiate felii, se pudreaza cu scortisoara (eu am facut asta in 2 etape: mere, scortisoara, mere, scortisoara). Si apoi se adauga ultimul sfert din compozitia solida. Se da la cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute.

Intre timp se amesteca si ingredientele lichide. Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga smantana si iaurtul.

Dupa cele 25 de minute se scot merele din cuptor, se toarna compozitia lichida peste ele si se dau iar la cuptor pentru 50 minute la 160 de grade.

Se poate servi calduta. Eu o prefer rece.
Din momentul in care am pus compozitia lichida, eu am pus o tava suplimentara sub tava prajiturii, ca sa ma asigur ca nu se arde pe fund. De asemenea, din cele 50 de minute tinute in cuptor in partea a doua, 40 de minute am tinut-o acoperita cu staniol, sa nu se arda.

Cred totusi ca e cuptorul meu ciudat, ca in reteta originala nu era nimic mentionat in legatura cu aceste masuri suplimentare.
Sursa retetei: Blogul La mia cucina_Bucataria mea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala